Нарада з питань врегулювання заходів державного нагляду (контролю) щодо охорони, збереження та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду України

13.04.2021 року Державною екологічною інспекцією у Донецькій області проведено нараду з питань врегулювання заходів державного нагляду (контролю) щодо охорони, збереження та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду України які увійшли до складу Національного Природного Парку «Меотида».

До наради були запрошені керівник Національного Природного Парку «Меотида» та профільні фахівці служби державної охорони природно-заповідного фонду.

В ході обговорення висвітлено питання щодо визначення меж Національного Природного Парку «Меотида», вимоги до диференційованого режиму його охорони,  наявні проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Окрім іншого, обговорювалось індивідуальність проведення заходів контролю,  у зв’язку із  включення території Національного Природного Парку «Меотида» до Смарагдової мережі (мережа «Емеральд»), яка забезпечує цілісний підхід до охорони природних середовищ існування на Європейському континенті.

Від створення Смарагдової мережі в Україні залежить не лише збереження рідкісних видів та оселищ. Серед переваг – імідж нашої Держави на міжнародній арені, зрушення на шляху до євроінтеграції, економічні вигоди, та найголовніше – добробут громадян, що в умовах стрімкої зміни клімату напряму залежить від збереження дикої природи.

За результатами наради було вирішено здійснювати заходи  із забезпечення дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Національного Природного Парку «Меотида», а також постійно сповіщати населення через засоби масової інформації щодо необхідності збереження цінних природоохоронних територій України. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці