Онлайн-нарада щодо встановлення весняно – літньої нерестової заборони на вилов водних біоресурсів у 2021 році та дотримання вимог чинного законодавства у сфері рибного господарства.

24 березня 2021 року Державна екологічна інспекція у Донецькій області прийняла участь у онлайн-нараді, яка проводилась Управлінням Державного агентства рибного господарства у Донецькій області за участю Обласної Державної адміністрацією та  суб’єктами господарювання щодо встановлення весняно – літньої нерестової заборони на вилов водних біоресурсів у 2021 році та дотримання вимог чинного законодавства у сфері рибного господарства.

У нараді були висвітлені наступні питання:

1.   про встановлення весняно – літньої нерестової заборони на вилов водних біоресурсів у водних об’єктах Донецької області у 2021 році,  відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Донецькій області від 17.03.2021 № 47.

2.   про заходи з підготовки та проведення весняно – літньої нерестової заборони у 2021 році.

3.   про порядок проведення промислового лову водних біоресурсів під час встановлення весняно – літньої нерестової заборони. Заборона зберігання у водоохоронній  зоні  неопломбованих державними органами рибоохорони знарядь лову,  застосування яких у даному районі і в даний період заборонено.

4.   про виконання у 2020 році суб’єктами господарювання, які здійснюють рибогосподарську діяльність на водних об’єктах Донецької області, відповідно до режимів рибогосподарської експлуатації водних об’єктів, планових показників з вселення та вилову водних біоресурсів.

5.   про дотримання суб’єктами господарювання вимог Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України  від 07 липня 2012 року № 414, затвердженим в Міністерстві юстиції України 27 липня 2012 року № 1270/21582.

6.   про проблемні питання суб’єктів господарювання у веденні рибогосподарської діяльності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці