Посилення заходів щодо виявлення порушень природоохоронного законодавства під час використання об'єктів рослинного світу

Попри заборону на знищення та реалізацію ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі тих, що занесені до Червоної книги України, все частіше фіксуються випадки порушень вимог природоохоронного законодавства України. 

З 5 по 8 березня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Донецькій області проводилися посилені заходи щодо виявлення порушень природоохоронного законодавства під час використання об'єктів рослинного світу, в тому числі, занесених до Червоної книги України.

За результатами заходів державного нагляду (контролю) виявлено 11 фактів незаконного продажу ранньоквітучих рослин. Інспекторами Інспекції на території Донецької області, а саме в містах  Краматорськ, Слов’янськ, Бахмут та місті Маріуполь за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП – порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу, складено протоколи про адміністративні правопорушення, які спрямовані до суду щодо притягнення винних осіб до відповідальності. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці