За незаконний вилов особин піленгасу у річці Кальміус м. Маріуполь нанесено шкоди навколишньому природному середовищу на суму близько 54 тис. грн.

За результатами заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства які проводились Державною екологічною інспекцією у Донецькій області, спільно з поліцією особливого призначення ГУНП в Донецькій області, 26 лютого та 28 лютого 2021 року виявлено два факти грубих порушень правил рибальства на річці Кальміус в м. Маріуполь.

Для вилову правопорушники застосовували заборонене знаряддя лову «Павук», яким було незаконно виловлено 29 особин піленгасу, чим заподіяно шкоду державі у сумі 19720 грн., а також 50 особин піленгасу, сума нанесеної шкоди навколишньому природному середовищу склала 34000 грн.

За даним правопорушенням державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у  Донецькій області складені відповідні матеріали, які спрямовані до Центрального ВП ГУНП в Донецькій області для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці