В ході незаконного виловиву риби на річці Кальміус в м. Маріуполь місцевим жителем заподіяно шкоду державі у сумі 19 720 грн

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області спільно з  поліцією особливого призначення ГУНП в Донецькій області 21 лютого 2021 року проводились заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог правил рибальства на річці Кальміус в м. Маріуполь.

По результатам виявлено три факти грубих порушень правил рибальства у зв’язку із застосуванням правопорушниками заборонених знарядь лову – «Павуків». Відносно порушників складені адміністративні протоколи за ч.4ст.85 Кодексу України про адміністративне правопорушення які спрямовані до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.

Крім того, в ході заходів виявлено місцевого жителя який із застосуванням забороненого знаряддя лову – «Павук» незаконно виловив рибу – Піленгас у кількості 29 штук, чим заподіяв шкоду державі у сумі 19720 грн. За даним правопорушенням державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Донецької області складені відповідні матеріали, які спрямовані до Центрального ВП ГУНП в Донецькій області для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1ст.249 Кримінального Кодексу України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці