За дійснення наднормативних викидів в атмосферне повітря ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО» пред’явлено претензію про відшкодування збитків і втрат, заподіяних внаслідок порушення природоохоронного законодавства на суму 51 млн.584 тис.67 грн.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області на підставі звернення фізичної особи та отриманого Погодження від Державної екологічної інспекції України в період 2020-2021 року здійснила 3 (три) позапланові перевірки ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО». За результатами перевірок встановлено, що підприємству передбачено вжити низку заходів щодо впровадження доступних технологій зі скорочення викидів забруднюючих речовин, досягнення встановлених нормативів гранично допустимих викидів для поширених і небезпечних забруднюючих речовин.

Заходи зі скорочення викидів та досягнення нормативів гранично допустимих викидів передбачених Дозволом виданим Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, підприємством не здійснені. ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО» допускалась експлуатація технічного обладнання в режимі наднормативних викидів через невиконання зазначених Дозволом заходів.

Наразі здійснено розрахунок розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів підприємства.

Підприємству пред’явлено претензію про відшкодування збитків і втрат, заподіяних внаслідок порушення природоохоронного законодавства, а саме через здійснення наднормативних викидів в атмосферне повітря на суму 51 млн.584 тис.67 грн. (51584067, 17 коп.).

За виявлені порушення відповідальні посадові особи ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО» притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 52, ч.1 ст. 78, ч.2 ст.79, ст. 188-5 КУпАП у вигляді штрафів на загальну суму 5 444 грн.

В ході однієї з проведених перевірок ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО» також встановлено факт засмічення земельної ділянки. В результаті порушення вимог природоохоронного законодавства державі заподіяний збиток. ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО» добровільно сплачений зазначений збиток, заподіяний засміченням земельної ділянки. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці