Виявлення фактів порушень правил рибальства на суму близько 300 тис. грн.

16 листопада 2020 року під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо вилучення (вилову) риби, раків та інших водних біоресурсів інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області в прибережному районі Азовського моря та річки Кальміус біля міста Маріуполь, виявлено п’ять  фактів порушень правил рибальства.

За виявленими фактами відносно правопорушників складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та 1 протокол за ч. 4 ст. 85   КУпАП.

         Більш того, під час проведення заходів контролю інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області затримано дві особи (браконьєри) які на двох гумових човнах здійснювали вилов риби за допомогою заборонених знарядь (павуків) у річці Кальміус. При цьому було вилучено рибу піленгас 402 од., лобань 9 од., судак 8 од., карась 5 од., тарань 8 од. Загальна сума збитків спричинених внаслідок незаконного вилову риби склала 283 тисячі  560 грн.

         На місце скоєння правопорушення інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області були викликані співробітники Центрального ВП ГУНП у Донецькій області, якими в подальшому вказаний факт буде внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 Кримінального кодексу України. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці