Збитки від діяльності «чорних лісорубів» склали майже 5 мільйонів гривень

На території Донецької області постійно ведеться боротьба з так званими «чорними лісорубами», що займаються незаконними вирубками дерев в лісах, пилозахисних лісосмугах та посадках.

Так, з січня 2020 року інспекторами Державної екологічної інспекції у Донецькій області спільно із Управлінням карного розшуку ГУНП в Донецькій області, в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, протягом майже 9 місяців проведені відповідні оперативні, слідчі дії на територіях Бахмутського, Покровського, Ясинуватського, Слов’янського  районів Донецької області.

Під час проведення відповідних заходів 23.09.2020 року виявлені масові незаконні рубки, встановлені особи «чорних лісорубів» та затримані три групи осіб, причетних до вирубки дерев на території  Донецької області.

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області, в рамках кримінального провадження, розраховані збитки нанесені державі, які склали майже 5 (п’ять) мільйонів гривень .

Державна екологічна інспекція у Донецькій області попереджає про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення природоохоронного законодавства України в частині збереження природних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці