Результати перевірки КП «Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства»

У період з 14 по 27 липня державними інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природних ресурсів Південного регіону Донецької області та відділу інструментально - лабораторного контролю Південного регіону проведено позапланову перевірку виконання раніше наданих приписів  «Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства».

За результатами перевірки виявлено скид забруднюючих речовин у водний об'єкт зі зворотними водами з перевищенням встановленого нормативу ГДС, а саме : у період з 02.06.2020 по 22.07.2020 року КП «МВУ ВКГ» здійснював скид зворотних вод у Азовське море з перевищенням встановленого умовами  дозволу на спеціальне водокористування нормативу ГДС.

За даним фактом відповідальні особи притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 59 КУпАП та розраховані збитки на загальну суму  1022065,19 грн згідно Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, затвердженої наказом Мінприроди  від 20.07.2009р  № 389.

На даний час готуються матеріали щодо пред’явлення збитків підприємству для добровільної сплати.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці