Робоча нарада щодо забруднення атмосферного повітря внаслідок аварії на ливарному виробництві ТОВ «НПП МЕТРИКА»

                09.07.2020 під головуванням та за ініціативою начальника Державної екологічної інспекції у Донецькій області Єврейського Олега Миколайовича проведена робоча нарада щодо забруднення атмосферного повітря внаслідок аварії на ливарному виробництві ТОВ «НПП МЕТРИКА».

            На нараді були присутні начальник секретар Дружківської міської ради Григоренко Володимир Борисович, старший дільничний офіцер Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області Корсун Олександр Павлович, начальник Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури Прончаков Артем Володимирович., начальник комунального підприємства «Муніципальна варта» Дружківської міської ради Єфремов Валерій Борисович., керівник ТОВ «НПП Метрика» Роєв Костянтин Юрійович., начальник управління житлового та комунального господарства Дружківської міської ради Гейченко Віктор Олександрович.

            Під час наради були представлені дані постів спостереження автоматизованої системи моніторингу довкілля у м. Дружківка за останній місяць, відповідно до яких показники речовин NO2, SO2, O3. перевищують у повітрі гранично-допустимі концентрації.

            Керівником ТОВ «НПП Метрика» зазначено, що аварія у червні місяці сталася через випадок виходу зі строю системи димовидалення на підприємстві. Також зазначено, що у липні місяці підприємство не здійснює свою виробничу діяльність. На даний час ведуться монтажні роботи щодо облаштування
плавильної печі з сучасною газоочисною системою за адресою м. Дружківка, вул. Привокзальна 8.

         Представником поліції повідомлено, що до Дружківського відділення поліції надійшло повідомлення про забруднення атмосферного повітря внаслідок аварії на ливарному виробництві ТОВ «НПП Метрика». За цим фактом від 08.07.2020 р. відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 241 Забруднення атмосферного повітря Кримінального кодексу України. На даний час розпочато досудове розслідування та перевірка інформації.        

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці