Нагадуємо! За незаконне полювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність

На підставі розпорядження голови  Донецької обласної державної адміністрації сезон полювання на всі види мисливських тварин заборонений, крім регулювання чисельності диких тварин, якщо їх чисельність загрожує життю та здоров’ю людей, порушує природний баланс.

Жителем м. Часів-Яр було вбито  лебедя шипуна (самка) на водоймі поблизу с. Калинівка Бахмутського району.

Даним громадянином  були порушені   статті 17, 23, 34  Закону України «Про тваринний світ», статті 12, 14, 15, 19, 20   Закону України «Про  мисливське господарство та полювання». На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення  за ч. 2 ст. 85 КУпАП. Згідно з «Таксами для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)» шкода, яка  заподіяна державі склала 4 000 грн. В даний час матеріали готуються до направлення до Артемівського міськрайонного суду.

Нагадуємо! За незаконне полювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. На підставі статті 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» передбачена відповідальність у вигляді штрафу, вилучення зброї та позбавлення права на полювання.

Відповідно до  статті  248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання) передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі: штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.
Відповідно до статті 66 Конституції України кожен зобов'язаний не заподіювати шкоду природі, культурній спадщині, відшкодовувати завдані ним збитки

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці