Нерестова заборона триває

Нерестова заборона вводиться для забезпечення сприятливих умов для нересту риб та природного відтворення водних біоресурсів. Під час дії такої заборони важливо не порушувати Правила любительського та спортивного рибальства, проте, інспектори Державної екологічної інспекції у Донецькій області регулярно фіксують випадки таких порушень.

30 квітня 2020 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Донецькій області в межах проведення операції «Нерест-2020», здійснили спільний рейд з нарядом сектору реагування патрульної поліції Костянтинівського відділу поліції по водосховищу «Клебан Бик». На річці Поповка, яка знаходиться  нижче дамби водосховища «Клебан Бик» був затриманий громадянин, який здійснював лов риби забороненим знаряддям, а саме  сіткою.

Співробітниками Державної екологічної інспекції було вилучено: гумовий човен (1 шт.), весла (2 шт.), сіть довжиною 75 метрів (2 шт.), карась сріблястий (119 шт.) складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 85 частина 4 грубе порушення правил рибальства.

Шкода заподіяна державі склала 2023 грн. В даний час матеріали готуються до направлення в Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці